REPRESENTANTS DELS ESCACS I ACCÉS A LES SEVES WEBS

19.06.2020

Juan Antonio Montero - Magic de Extremadura És un dels pioners en l'àmbit de l'escacs social i terapèutic. La seva experiència formativa i d'entrenament estratègic i cognitiu amb diferents col·lectius socials, com ara reclusos, menors en risc d'exclusió, gent gran, persones discapacitades, aturats de llarga durada ..., l'ha portat a situar-se com a referent en les tècniques d'escacs social . i terapèutic.

Qüestionari Estimulación Cognitiu Juan Antonio Montero:

https://docs.google.com/forms/d/12ag-D5SEoLm9MWCm6p5vg-A5P-IrPATzkWjeo0Hrpqw/

Miriam Monreal- Ajedrez en la escuela

Formadora de mestres i professors i coordinadora dels tres seminaris provincials d'Aragó d'Escacs Educatiu d'Educació. Professora a la Universitat d'Educació de Saragossa en Didàctica de l'Escacs. Mestra EP a CEIP Zalfonada Saragossa.

Xavier Garcia Bou- Escacs Jaume Balmes

Mestre de primària, especialista de música..Monitor d'escacs de la Federació Catalana d'Escacs. Autor de el Projecte d'escacs educatiu "Tothom juga; tothom hi guanya". Creador d'el bloc d'Escacs Educatiu Escacs Jaume Balmes i de canal escacs Jaume Balmes.

Jordi Franquet- Sant Bernat Chess

Ha implantat el projecte Escacs a l'escola a l'Escola Sant Bernat Calvó de Vila-seca, on és mestre; aquest serà el quart curs que fan escacs en horari lectiu . També és formador d'altres mestres de primària, ja que ell fa anys que és jugador federat d'escacs: "No és imprescindible saber jugar a escacs per ensenyar a jugar-hi a infants, però és més fàcil fer-ho si en saps. En els cursos de formació posem molt èmfasi en la didàctica dels escacs".


Jordi Prió - Educachess - Autor dels llibres "Juga i Aprén"  i "Escacs per tothom"

Llicenciat en Ciències Físiques i Postgrau en Didàctica de les Matemàtiques.. Ha impartit cursos a professors en noves tecnologies de la informació i en didàctica dels escacs pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.. És professor i catedràtic de matemàtiques d'Ensenyament Secundari. Ha presidit el Club d'Escacs Balaguer (1998-2003). Monitor i àrbitre de la Federació Catalana d'Escacs.. És formador de monitors de la Federació Catalana.

Ivan Martinez - El libro para los Campeones del cole... ! y del ajedrez¡

És Graduat en Magisteri d'Educació Primària per la Universitat de Múrcia, compta amb el títol de monitor de la Federació D'Almeria d'Escacs i el títol d'Instructor de la Federació Andalusa d'Escacs. Actualment, és COORDINADOR PROVINCIAL de el programa AulaDJaque a ALMERIA i Integrant de l'Equip de Coordinació Pedagògica de l'AulaDJaque en ANDALUSIA.


Esteban Jaureguizar- Ajedrez para la Convivencia

Coordinador de el Programa "Escacs per a la Convivència" (Ministeri d'Educació i Cultura) que té al seu càrrec els programes d'escacs d'Educació Primària i Secundària, entre altres projectes socioeducativosCoordinador de el Programa "Escacs UdelaR" (Benestar Universitari - Universitat de la República) conferenciant de la Fundació Kasparov per a Iberoamerica.


Manuel Azuaga- Ajedrez Social

Periodista malagueny, monitor federat i director del programa de ràdio El Racó de els escacs. Soci fundador de l'associació Escacs Social d'Andalusia, entitat que emprèn projectes educatius i socials a partir de l'ensenyament de el joc-ciència. Creador i coordinador de el programa Escacs i igualtat, orientat a dones en risc d'exclusió. Membre actiu de l'equip de la Fundació Kaspàrov d'Escacs per a Llatinoamèrica, Azuaga és també integrant de l'Equip de Coordinació Pedagògica de el programa d'escacs educatiu aulaDjaque, amb més de 500 centres escolars adscrits.